Definita cuvantului periarterită
PERIARTERÍTĂ, periarterite, s. f. Inflamație a tunicii externe a unei artere, care se poate extinde la toate straturile peretelui arterial. [Pr.: -ri-ar-] – Din fr. périartérite.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu periarterită
VISÍLĂ, visile, s. f. (Reg.) Undiță mare cu care se pescuiește somnul, primăvara, când se umflă apele. – Comp. bg., rus. vesilo. Vezi definitia »
INDUCTÁNȚĂ, inductanțe, s. f. (Fiz.) Mărime caracteristică unui circuit electric sau unei perechi de circuite electrice alăturate, egală cu raportul dintre fluxul magnetic care străbate suprafața mărginită de conturul unuia dintre circuite și intensitatea curentului electric care produce acest flux; inductivitate. – Din fr. inductance. Vezi definitia »
RÍJĂ, s. f. v. rujă. Vezi definitia »
JIRBIÚȚĂ, jirbiuțe, s. f. (Reg.) Diminutiv al lui jirebie1. [Pr.: -bi-u-] Vezi definitia »
EXÉDRĂ s. f. 1. loc de reuniune în termele și casele romane. 2. anexă în formă de semicerc a unei construcții, care are în interior scaune de-a lungul zidului. ◊ bancă semicirculară, din piatră, în partea de răsărit a absidei, în bisericile catolice. ◊ construcție în semicerc, într-un parc. (< lat. exedra, fr. exédre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z