Definita cuvantului peridot
PERIDÓT, peridote, s. n. Silicat natural de magneziu și de fier cristalizat, de culoare verzuie-măslinie, galbenă sau incoloră, cu luciu sticlos. – Din fr. péridot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu peridot
ceacót, ceacóți, s.m. (reg.) ciucure. Vezi definitia »
CHINIOT, oraș în E Pakistanului, lîngă rîul Chenab, la V de Lahore; 160 mii loc. (1981, cu suburbiile). Nod de comunicații. Ind. textilă, mobilier, alim. Egrenarea bumbacului. Meșteșuguri. Vezi definitia »
clípot, clípote, s.n. (reg.) murmur, susur (de apă). Vezi definitia »
CÓVERCOT, covercoturi, s. n. Stofă fină de lână, cu țesătura deasă, folosită la confecționarea pardesielor, hainelor, taioarelor etc. – Din engl. cover-coat. Vezi definitia »
ZLOT, zloți, s. m. ~ ♦ Monedă de aur de valoarea unui galben (3) care a circulat în Europa centrală și răsăriteană între sec. al XV-lea și al XVII-lea. ♦ Monedă de argint de valoare inferioară talerului2, care a circulat în trecut și la noi și care, la începutul sec. al XIX-lea, valora 30 de parale [, aproximativ un leu în 1957]. ~ ♦ Nume dat odinioară în Transilvania florinului (1) austriac; ~. (din pol. złoty. < sl. zlatŭ = aur) [def. DLRLC] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z