Definita cuvantului perlingual
PERLINGUÁL, -Ă, perlinguali, -e, adj. (Despre medicamente sau despre administrarea unor medicamente) Care este pus pe limbă sau sub limbă pentru a fi resorbit rapid de mucoasa limbii și a avea, în felul acesta, o acțiune cât mai rapidă. ◊ (Adverbial) Medicamentul se administrează perlingual. [Pr.: -gu-al] – Din germ. perlingual.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu perlingual
CONSENSUÁL, -Ă, consensuali, -e, adj. (În sintagma) Contract consensual = contract care se încheie prin simplul acord de voință al părților [Pr.: -su-al] – Din fr. consensuel. Vezi definitia »
SANDÁL2 s. n. (Înv.) Numele unei țesături de mătase din care se făceau obiecte de îmbrăcăminte. – Din tc. sandal „tafta”. Vezi definitia »
METENCEFÁL s.n. (Biol.) A treia veziculă a encefalului embrionar, din care se dezvoltă cerebelul. [< fr. métencéphale]. Vezi definitia »
BATÁL1, batali, s. m. Berbec castrat în vederea îmbunătățirii calității cărnii și a lânii. – Cf. tc. battal „netrebnic”. Vezi definitia »
RODINÁL s.n. (Fot.) Soluție concentrată de revelator, preparat pe bază de aminofenol. [< germ. Rodinal – nume comercial]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z