Definita cuvantului peteșie
PETEȘÍE, peteșii, s. f. (Med.; mai ales la pl.) Pată de culoare roșie-vișinie, de dimensiuni reduse, care apare pe piele datorită unei rupturi capilare, de obicei în diferite boli infectocontagioase, în purpură etc. – Din fr. pétéchie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu peteșie
AEROTERAPÍE s.f. Metodă de tratare a unor boli constând din expunerea corpului la aer. [Gen. -iei. / < fr. aérothérapie, cf. gr. aer – aer, therapeia – îngrijire]. Vezi definitia »
SUBINVOLÚȚIE, subinvoluții, s. f. (Med.) Regresiune. ◊ Subinvoluție uterină = regresiune a uterului în lăuzie, care se produce mai încet decât normal. – Din fr., engl. subinvolution. Vezi definitia »
ORĂTÁNIE, orătănii, s. f. Pasăre de curte. [Var.: orătắnie, orăténie s. f.] – Din oară2. Vezi definitia »
FERMENTÁȚIE, fermentații, s. f. Proces de transformare, de descompunere, de alterare a substanțelor organice sub acțiunea fermenților produși de microorganisme; fermentare. ♦ Substanță fermentată. – Din fr. fermentation, lat. fermentatio. Vezi definitia »
PLANCTOLOGÍE s. f. Ramură a biologiei care studiază microorganismele acvatice din care este alcătuit planctonul. – Din plancton (după cuvinte ca bacteriologie, ihtiologie etc.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z