Definita cuvantului piramidal
PIRAMIDÁL, -Ă, piramidali, -e, adj. 1. Care are forma unei piramide (1), ca o piramidă. ◊ Celulă piramidală sau neuron piramidal = celulă nervoasă a substanței cenușii din creier. Os piramidal (și substantivat, m.) = unul dimtre oasele mici oare formează carpul. 2. Fig. De proporții foarte mari, enorm, uriaș; p. ext. foarte important, măreț; extraordinar, uimitor. – Din fr. pyramidal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu piramidal
CENTRÁL, -Ă I. adj. 1. care se află în centru; provenit de la centru. 2. (fig.) care ocupă o poziție principală. ◊ care conduce de la centru. II. s. f. 1. organizație, instituție de coordonare a unei activități dintr-un anumit domeniu. 2. ansamblu de instalații tehnice unde se produce centralizat energie, se efectuează o anumită operație tehnologică etc. 3. stațiune prin care se pun în legătură posturile de rețele de telecomunicații. (< fr. central, lat. centralis) Vezi definitia »
INTERCOLONIÁL, -Ă adj. care are loc între colonii. (< fr. intercolonial) Vezi definitia »
MONOSEPÁL, -Ă adj. (Despre flori) Cu o singură sepală; gamosepal; (despre plante) care are florile cu o singură sepală. [Cf. fr. monosépale]. Vezi definitia »
INTERPROFESIONÁL, -Ă, interprofesionali, -e, adj. Care interesează mai multe profesiuni. ♦ Care se bazează pe transferul de tehnici și metode între două sau mai multe profesiuni. [Pr.: -si-o-] – Inter1-+profesional (după fr. interprofessionnel). Vezi definitia »
PERISINOVIÁL, -Ă adj. situat în jurul sinoviei. (< fr. périsynovial) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z