Definita cuvantului plantaginacee
PLANTAGINACÉE, plantaginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, cu frunze întregi, mai rar lobate, dispuse de obicei în rozetă bazală, cu flori hermafrodite, rar unisexuate, dispuse în spice sferice sau cilindrice, și cu fructe capsule sau nucule; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. plantaginacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plantaginacee
DRUPACÉE s. f. pl. grup de plante pomicole cu fructul o drupă. (< fr. drupacées) Vezi definitia »
JONCACÉE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate, anuale sau perene: stuful și trestia. (< fr. joncacées) Vezi definitia »
DACRIORÉE s. f. secreție lacrimală abundentă. (< fr. dacryorrhée) Vezi definitia »
LAURACÉE, lauracee, s. f. (La pl.) Familie de arbori și arbuști din regiunile calde, cu frunzele persistente, bogate în uleiuri eterice; (și la sg.) plantă din această familie. [Pr.: la-u-] – Din fr. lauracées. Vezi definitia »
echappée (cuv. fr. scăpată, ieșită) în armonia muzicală, notă străină de acord, care urmează diatonic unei note reale, realizând legătura cu acordul următor printr-un salt, fie că face parte sau nu din acel acord. E. se consideră uneori și ca o broderie din care a fost eliminată nota de întoarcere. (Dicționar de termeni muzicali, coordonator științific Zeno Vancea, redactor Gheorghe Firca; Editura Științifică și enciclopedică, București-1984, pag. 153). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z