Definita cuvantului perla
PERLÁ, perlez, vb. I. Tranz. 1. A împodobi cu perle. 2. (Poligr.) A acoperi suprafața unei tipărituri cu particule globulare de cerneală. – Din fr. perler.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu perla
EGALÁ vb. I. tr., refl. a face, a deveni egal; a fi sau a face să fie la fel cu altul în anumite privințe. II. tr. (sport) a atinge același număr de puncte cu altcineva. (< fr. égaler) Vezi definitia »
mutilá (mutiléz, mutilát), vb.1. A schilodi. – 2. (Arg.) A bate, a lovi, a da cu parul. Fr. mutiler. Vezi definitia »
VENTILÁ vb. tr. 1. a face ventilație. 2. (fig.) a pune în circulație, a lansa (o idee, o știre etc.). (< fr. ventiler, lat. ventilare) Vezi definitia »
boala poate afecta unul sau ambele testicule. Orhita urliana este o complicatie a parotiditei epidemice, produsa de localizarea virusului la nivelul testiculelor; in majoritatea cazurilor este bilaterala si se insoteste de sterilitate. Tratamentul orhiepidimitei consta in ingrijire locala si administrare de antibiotice si analgezice; orhita urliana raspunde la tratamentul cu corticosteroizi. Vezi definitia »
SUBINTITULÁ, subintitulez, vb. I. Tranz. A da unei scrieri și un titlu secundar (în afară de cel principal). – Sub1- + intitula. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z