Definita cuvantului armoniza
ARMONIZÁ, armonizez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A pune în armonie1 sau a deveni armonios, a face să fie sau a fi în concordanță. 2. Tranz. A compune acompaniamentul la o melodie conform legilor armoniei1. – Din fr. harmoniser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu armoniza
ELECTROLIZÁ vb. I. tr. A descompune prin electroliză. [< fr. électrolyser]. Vezi definitia »
EPICLEZA, epiclezii, s.f. 1.Rugaciune prin care Biserica implora puterea divina pentru ca ofranda credinciosilor sa devina Trupul si Sangele lui Cristos si pentru ca Ostia nepatata sa fie spre mantuirea celor care o vor primi la Impartasanie Vezi definitia »
CICATRIZÁ, pers. 3 cicatrizează, vb. I. Refl. (Despre plăgi) A se vindeca, a se închide lăsând o cicatrice. – Din fr. cicatriser. Vezi definitia »
PENALIZÁ vb. tr. 1. a pedepsi (o infracțiune); a pena. 2. a prevedea, a cere o anumită despăgubire bănească; a amenda. 3. (sport) a sancționa (o echipă, un jucător) pentru încălcarea regulamentului jocului. (< fr. pénaliser) Vezi definitia »
CAPITALIZÁ, capitalizez, vb. I. Tranz. A transforma ceva în capital1; a acumula capital1 ♦ (Impr.) A aduna bani, a strânge avere. – Din fr. capitaliser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z