Definita cuvantului plimbare
PLIMBÁRE, plimbări, s. f. 1. Acțiunea de a (se) plimba; mers în voie pentru a se recrea, a lua aer etc. ◊ Expr. (Fam.) A trimite (pe cineva) la plimbare = a) a se dispensa de serviciile cuiva, a se descotorosi de cineva; b) a nu sta la discuție (cu cineva), a da afară; a concedia. ♦ Călătorie (de agrement), drum; peregrinare, umblătură. 2. (Înv.; concr.) Loc de promenadă. [Var.: (reg.) preumbláre, primbláre s. f.] – V. plimba.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plimbare
SPAȚIÉRE, spațieri, s. f. Acțiunea de a spația și rezultatul ei. [Pr.: -ți-e-] – V. spația. Vezi definitia »
CENTRALIZÁRE s. f. acțiunea de a centraliza; concentrare. ◊ organizare a statului în care există o singură suveranitate, un singur parlament și guvern și un singur sistem de instanțe judecătorești. ♦ ă capitalului = creștere a capitalului prin absorbirea micilor capitaluri de către marii capitaliști, sau prin unirea mai multor capitaluri într-unul singur. (< centraliza) Vezi definitia »
CROMÁRE s.f. Acțiunea de a croma și rezultatul ei; cromaj. [< croma]. Vezi definitia »
CLOCITOÁRE, clocitori, adj.f., s. f. 1. (Despre păsări) Care clocește, bună de clocit. 2. S. f. Aparat pentru clocitul artificial al ouălor sau al icrelor. – Din cloci + suf. -(i)toare. Vezi definitia »
CONSUMÁRE2, consumări, s. f. Acțiunea de a (se) consuma2 și rezultatul ei; sleire, epuizare; nimicire, distrugere. – V. consuma2. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z