Definita cuvantului vulturește
VULTURÉȘTE adv. Ca vulturul (1), cu iuțeală, cu agerime de vultur; foarte repede; p. ext. în mod îndrăzneț, cutezător. – Vultur + suf. -ește.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vulturește
NELUPTÁTE v. NELUPTAT. (În expr.) Pe neluptate (rar, pe neluptat) = fără luptă, fără efort; de-a gata. [Formă gramaticală: (în expr.) neluptate] – Din ne- + luptat. [DLRM] Vezi definitia »
TERESTRITÁTE s.f. (Liv.) Însușirea de a fi terestru. [Cf. it. terrestrità]. Vezi definitia »
LOCALITÁTE s.f. Așezare omenească (oraș, sat etc.). [Cf. fr. localité]. Vezi definitia »
PREȘEDÍNTE s.m. și f. Cel care prezidează o adunare, un tribunal, o societate etc. ♦ Cel care prezidează un examen, susținerea unei teze etc. ♦ Titlu dat șefului statului în unele republici. [Cf. fr. président, it. presidente < lat. praesidens]. Vezi definitia »
PROPRIETÁTE, proprietăți, s. f. 1. Stăpânire deplină asupra unui bun; (concr.) bun material stăpânit, mai ales pământ (agricol) sau imobil, în baza unui drept recunoscut. ◊ Proprietate literară (sau artistică) = drept de care se bucură un autor de a dispune după voie de operele sale literare sau artistice, putându-le edita, reproduce etc. 2. Trăsătură predominantă care caracterizează o ființă, un lucru, un fenomen etc. și care diferențiază o ființă de alta, un lucru de altul etc.; caracteristică, trăsătură, însușire. 3. Calitate a unui cuvânt, a unui termen, a stilului etc. de a reda exact ideea sau noțiunea exprimată. [Pr.: -pri-e-] – Din fr. propriété, lat. proprietas, -atis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z