Definita cuvantului poansonaj
POANSONÁJ, poansonaje, s. n. Poansonare. – Din fr. poinçonnage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poansonaj
VOBLAJ – Boblaj, Voblaje (boblaje), Starea de dezechilibru a unei motociclete in mers, provocata de cauze independente de vointa conducatorului. De obicei incontrolabila, duce la caderea motocicletei. Vezi definitia »
GAJ, gajuri, s. n. Garanție depusă în contul unei datorii sau al executării unei lucrări; bun care se depune drept garanție; amanet, zălog. ♦ Obiect depus, la unele jocuri de societate, de către cel care a făcut o greșeală și care se răscumpără prin executarea unei pedepse hazlii. ♦ Asigurare, garanție morală dată cuiva. – Din fr. gage. Vezi definitia »
EMAILÁJ s. n. Emailare. – Din fr. émaillage. Vezi definitia »
SUFLÁJ, suflaje, s. n. 1. Dispozitiv montat la bordul unei nave, în scopul îmbunătățirii stablității. 2. Metodă de lucru folosită pentru corectarea deformațiilor unei linii de cale ferată. – Din fr. soufflage. Vezi definitia »
BALEIÁJ s. n. 1. explorare cu ajutorul unui fascicul electronic a suprafeței ecranului unui tub catodic. 2. evacuare forțată cu ajutorul unui curent de aer sau al unui amestec carburant a gazelor arse din cilindrul unui motor cu ardere internă. (< fr. balayage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z