Definita cuvantului poarcă
POÁRCĂ, poarce, s. f. 1. (Pop.) Scroafă. 2. Joc de copii, la care unul dintre jucători, numit porcar, împinge cu un băț spre o groapă o minge, o bilă etc., în timp ce ceilalți jucători încearcă să-i oprească trecerea; p. ext. minge, bilă etc. cu care se joacă ◊ Expr. A bate poarca = a juca jocul descris mai sus. – Lat. porca.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poarcă
CORECTÚRĂ s. f. 1. corectare a greșelilor de culegere în cursul tipăririi unui text. 2. foaie de probă, tipărită provizoriu, pe care se înseamnă greșelile de tipar ce trebuie corectate în tipografie. (< germ. Korrektur, lat. corectura) Vezi definitia »
IZOPÉCTĂ s. f. linie care unește punctele unde înghețul apei se produce în aceeași zi. (< fr. isopecte) Vezi definitia »
VÁFELĂ s. f. foaie crocantă din aluat nedospit servind ca foaie de tort la prepararea napolitanelor, a cornetelor de înghețată etc. (< germ. Waffel) Vezi definitia »
BROMÚRĂ s.f. Sare a acidului bromhidric. [< fr. bromure]. Vezi definitia »
BRUCELÓZĂ, bruceloze, s. f. Boală contagioasă a vitelor (și a oamenilor), care se manifestă prin febră mare (și dureri de cap). – Fr. brucelose. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z