Definita cuvantului poet
POÉT, -Ă, poeți, -te, s. m. și f. 1. Persoană care compune poezii, autor de poezii. 2. Persoană înzestrată cu imaginație și sensibilitate de poet (1). – Din ngr. poiitís, lat., it. poeta, fr. poète.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poet
STILÉT s. n. 1. pumnal cu lama triunghiulară, foarte subțire și cu vârf ascuțit. 2. mic tub de metal fin și flexibil, cu care se sondează o plagă sau se introduce un fitil într-o fistulă. 3. organ fin și ascuțit, la unele insecte. (< fr. stylet) Vezi definitia »
CUPLÉT s. n. 1. piesă muzicală vocală cu conținut satiric în care toate strofele textului se cântă pe aceeași melodie. 2. poezie satirică cu mai multe strofe și un refren. ◊ strofă a unui cântec, a unei poezii. 3. secțiune intercalată între refrenele unui rondo. ◊ cântec intercalat între scenele unui vodevil. (< fr. couplet) Vezi definitia »
CRICHÉT s.n. Joc sportiv între două echipe a câte 11 persoane, în care fiecare dintre ele caută să introducă mingea în poarta adversarului, prin lovituri cu un fel de baston de lemn. [< engl., fr. cricket]. Vezi definitia »
CROCHÉT s. n. joc sportiv între două echipe de câte 18 jucători, care lovesc niște bile cu un ciocan de lemn, făcându-le să treacă printr-o serie de mici arcade dispuse după un anumit traseu. (< fr. croquet) Vezi definitia »
CVARTOLÉT/CUARTOLÉT s. n. (muz.) diviziune ritmică specială alcătuită din patru note de durată egală cu aceea a trei note obișnuite. (< it. quartoletto, fr. quartolet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z