Definita cuvantului pogonărit
POGONĂRÍT s. n. Impozit care se plătea în țările românești (sec. XVII – XVIII) în favoarea domniei, pentru fiecare pogon cultivat (mai ales cu viță de vie, cu tutun sau cu porumb). – Pogon + suf. -ărit.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pogonărit
OFIOLÍT s.n. (Geol.) Rocă eruptivă care apare în zonele de sinclinal în urma activității magmatice. [Pron. -fi-o-. / < fr. ophiolithe, cf. gr. ophis – șarpe, lithos – piatră]. Vezi definitia »
AUGITÍT s. n. Rocă magmatică efuzivă, ultrabazică, formată din sticlă vulcanică de culoare brună cu conținut de fenocristale de augit. Vezi definitia »
solărít s.n. sg. (înv.) împozit care se percepea în Moldova, în secolul al XVIII-lea, pe sarea extrasă, vândută sau transportată; solărie. Vezi definitia »
pioncăít2, -ă, adj. (reg.) 1. slab, topit (de boală sau de bătrânețe); care este fără putere, fără vlagă; pioncăit. 2. care merge, se deplasează greu. 3. care are vedere slabă. 4. mocoșit, mocăit. Vezi definitia »
NELINIȘTÍT, -Ă, neliniștiți, -te, adj. Care nu este liniștit; care se mișcă, se agită, se frământă (continuu), care nu stă locului; cuprins de agitație, de frământare, de neastâmpăr; agitat, tulburat. – Ne- + liniștit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z