Definita cuvantului polinezian
POLINEZIÁN, -Ă, polinezieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Polineziei sau este originară de acolo; (la m. pl.) populație care locuiește în Polinezia. 2. Adj. Care aparține Polineziei sau polinezienilor (1), privitor la Polinezia sau la polinezieni, caracteristic, propriu Polineziei sau polinezienilor, originar din Polinezia; ca al polinezienilor. [Pr.: -zi-an] – Din fr. polynésien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu polinezian
XENOMÁN, -Ă, xenomani, -e, s. m. și f. Persoană care are o preferință deosebită pentru străini și pentru tot ceea ce provine de la ei. – Din fr. xénomane. Vezi definitia »
năsdrăván (-ni), adj.1. Nebun, aiurit. – 2. Magic, supranatural. – Var. năzdrăvan, (Olt., Trans.) năsdravăn. Din sdravăn „sănătos” sau din sl. sŭdravinŭ, cf. nesdravăn, adj. (smintit). Semantismul e ciudat și nu a fost explicat satisfăcător (după Cihac, II, 335 s-ar putea înțelege năsdrăvan cu „persoană care face vindecări miraculoase”, ipoteză îndoielnică). – Der. năsdrăvănie, s. f. (magie, putere magică; ispravă; excentricitate). Vezi definitia »
rubensianã adj. (1)Persoanã foarte grasã Vezi definitia »
NEOKANTIÁN, -Ă adj. Referitor la neokantianism. // s.m. și f. Adept al neokantianismului. [Pron. -ti-an. / < fr. néo-kantien]. Vezi definitia »
NECROMÁN, -Ă s. m. și f. v. necromant. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z