Definita cuvantului port
PORT2, (2,3) porturi, s. n. 1. Faptul de a purta sau de a deține. Portul armelor este interzis. 2. Conduită obișnuită, firească, normală. Ori te poartă cum ți-e vorba, ori vorbește cum ți-e portul. 3. Îmbrăcăminte caracteristică unui popor, unei regiuni, unei epoci etc. ◊ Expr. (Pop.) A purta portul (cuiva) = a se asemăna, a se potrivi cu cineva, a fi la fel cu cineva, a se adapta la felul de a fi al cuiva. ♦ Îmbrăcăminte folosită la anumite ocazii. – Din purta (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu port
APÓRT interj. Strigăt folosit mai ales la vânătoare pentru a îndemna un câine să aducă vânatul doborât. [< fr. apporte < apporter – a aduce]. Vezi definitia »
ALÉRT, -Ă adj. (Liv.) Vioi; iute, sprinten; prompt la acțiune. [Pl. -rți, -rte. / < fr. alerte]. Vezi definitia »
BEJART [bejar], Maurice (pseud. lui Maurice Jean de Berger) (1927-2007), dansator și coregraf francez. Promotor al baletului modern („Simfonie pentru un om singur”, „Simfonia IX” de Beethoven). Vezi definitia »
CHART CEART/ s. n. reprezentare grafică a evoluției cursului și a cifrelor de afaceri ale unei acțiuni pe o perioadă dată. (< engl. chart) Vezi definitia »
FORT s.n. Fortificație care face parte dintr-un sistem menit să apere un oraș, o trecătoare, o linie strategică etc. [< fr. fort, it. forte]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z