Definita cuvantului portlandian
PORTLANDIÁN, -Ă, portlandieni, -e, s. n., adj. 1. S. n. Ultimul etaj al jurasicului. 2. Adj. Care aparține portlandianului (1), privitor la portlandian. [Pr.: -di-an] – Din fr. portlandien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu portlandian
MOMENTÁN, -Ă adj. 1. De o clipă; de moment, trecător. ♦ adv. Numaidecât, imediat. 2. Actual, de față. [Cf. fr. momentané, lat. momentaneus]. Vezi definitia »
GRECOMÁN, -Ă s. m. f. admirator fanatic al grecilor. (< fr. grécomane) Vezi definitia »
GALIȚIÁN, -Ă, galițieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Galiției sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Galiției sau populației ei, care se referă la Galiția sau la populația ei. [Pr.: -ți-an] – Galiția (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
IVORIÁN, -Ă, ivoriéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a statului Coasta de Fildeș sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Coasta de Fildeș sau ivorienilor (1.), privitor la Coasta de Fildeș sau la ivorieni, originar din Coasta de Fildeș. (cf. fr. ivoirien, din Côte d' Ivoire, denum. fr. a statului) Vezi definitia »
CODOLÁN, codolani, s. m. (Iht.) Somn mic. – Din coadă + suf. -ol-an. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z