Definita cuvantului practic
PRÁCTIC, -Ă, practici, -ce, adj. 1. Care se poate executa sau care se efectuează în mod concret; care se verifică prin practică și se poate aplica în viață; care se bazează pe practică; concret, real. ♦ Care corespunde necesităților de fiecare zi; care este ușor de întrebuințat, util, comod sau economicos. 2. (Despre oameni) Care știe să se orienteze în viața de toate zilele, care știe să aplice cunoștințele la viața de toate zilele, care are simțul realității; p. ext. îndemânatic, destoinic, priceput. – Din fr. pratique, lat. practicus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu practic
EGOCÉNTRIC, -Ă adj., s.m. și f. (Om) stăpânit de egocentrism; egotist, care privește totul prin prisma intereselor și a sentimentelor personale. [Cf. fr. égocentrique]. Vezi definitia »
PUBLICÍSTIC, -Ă, publicistici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Totalitatea publicațiilor periodice dintr-o anumită epocă, considerate ca mijloc de informare a publicului; presă. ♦ Îndeletnicirea publicistului. 2. Adj. Care aparține publiciștilor sau publicisticii (1), privitor la publiciști sau la publicistică. – Publicist + suf. -ic. Cf. germ. publizistisch. Vezi definitia »
ORTOFOSFÓRIC adj. acid ~ = acid fosforic. (< fr. orthophosphorique) Vezi definitia »
GRAFOLÓGIC, -Ă, grafologici, -ce, adj. Care aparține grafologiei, privitor la grafologie. – Din fr. graphologique. Vezi definitia »
SALICÍLIC adj. acid ~ = acid organic din fenol, folosit în industria coloranților, a conservelor alimentare și în medicină ca antiseptic. (< fr. salicylique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z