Definita cuvantului practicism
PRACTICÍSM s. n. Înclinare (exagerată) spre activitatea practică. ♦ Simț, spirit practic. – Practică + suf. -ism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu practicism
ZWINGLIANÍSM s.n. Doctrină teologică a lui Zwingli și a discipolilor săi, care consideră Biblia ca autoritate supremă, opunând-o dogmelor și formelor de cult catolice, și care tinde a confunda biserica cu statul. [< fr. zwinglianisme, cf. Ulrich Zwingli – umanist și reformator religios elvețian]. Vezi definitia »
SOCIAL-ȘOVINÍSM s. n. varietate a oportunismului, constând în sprijinirea de către social-democrație a politicii imperialiste a guvernului capitalist din propria țară. (< rus. soțial-șovinizm) Vezi definitia »
SIDERÍSM s.n. Cult al aștrilor. [< fr. sidérisme, cf. lat. sidus – astru]. Vezi definitia »
NEOSPIRITUALÍSM s. n. curent în gândirea filozofică din Franța și Italia, care a imprimat interpretării și analizei aparatului conceptual al spiritualismului o direcție mai subiectivistă, de coloratură iraționalistă și antiintelectualistă. (< neo- + spiritualism) Vezi definitia »
CONFIGURAȚIONÍSM s.n. Concepție în psihologia structuralistă potrivit căreia în învățarea citirii și scrierii cuvintelor copilul prinde totul în forme întregi, în structuri; gestaltism. [Pron. -ți-o-. / cf. it. configurazionismo]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z