Definita cuvantului bataj
BATÁJ, bataje, s. n. (Text.) Operație constând în lovirea repetată cu bătătoarea2 (2) a masei de material fibros desfăcut în prealabil în procesul filării. – Din fr. battage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bataj
BALOTÁJ, balotaje, s. n. Situație în care nici unul dintre candidații la o alegere n-a întrunit majoritatea de voturi cerută de lege, ceea ce face necesară o nouă alegere. – Fr. ballottage. Vezi definitia »
ECARISÁJ s.n. Acțiunea de strângere a cadavrelor de animale; (spec.) acțiunea de stârpire a câinilor vagabonzi. ♦ Prelucrarea cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare. [< fr. équarrissage]. Vezi definitia »
ETALÁJ, etalaje, s. n. 1. Etalare. 2. Partea inferioară, în formă de trunchi de con, a cuvei unui furnal. – Din fr. étalage. Vezi definitia »
DECUPÁJ, decupaje, s. n. 1. Decupare. 2. Operație care constă în împărțirea unui scenariu cinematografic într-un anumit număr de scene, prevăzute cu indicațiile tehnice respective. 3. Scenariu regizoral. – Din fr. découpage. Vezi definitia »
EȘAFODÁJ s. n. 1. construcție provizorie, pentru lucrul la înălțime al muncitorilor. 2. (fig.) ansamblu de fapte, argumente, date etc. utile pe care se construiește o operă, o teorie, o ipoteză. (< fr. échafaudage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z