Definita cuvantului pravilă
PRÁVILĂ, pravile, s. f. (Înv.) 1. Lege (sau corp de legi), dispoziție, regulament, hotărâre (cu caracter civil sau bisericesc). ◊ Loc. adv. După pravilă = conform legii, legal; just, drept. Peste pravilă = (pe) nedrept, ilegal. ◊ Expr. A pune (sau a rândui) pravilă = a stabili o regulă. ♦ Lege naturală, lege a firii; p. ext. destin. ♦ Carte care conține astfel de legi. ◊ Pravilă împărătească = corp de legi și de dispoziții juridice întocmit inițial pe vremea împăratului Iustinian. 2. Normă după care se produce sau se alcătuiește ceva; regulă. 3. Regulă de comportare. ♦ Obicei, tradiție, datină. [Pl. și: pravili] – Din sl. pravilo.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pravilă
CUVERTÚRĂ s.f. 1. Învelitoare pentru masă, pentru pat etc. 2. (Geol.) Ansamblu de sedimente care acoperă un soclu. [< fr. couverture]. Vezi definitia »
COMPRÉSĂ, comprese, s. f. Bucată împăturită de tifon sau de pânză, udată cu apă sau cu o compoziție medicinală și folosită pentru curățirea și pansarea plăgilor sau pentru aplicarea pe o regiune bolnavă a corpului; prișniț. – Din fr. compresse. Vezi definitia »
poácină, poácine, s.f. (reg.) papuc de lână; cipic. Vezi definitia »
iepșună, iepșune s. f. (prst.) tânără aflată la începutul vieții de prostituată. Vezi definitia »
zupăitúră (reg.) (-pă-i-) s. f., g.-d. art. zupăitúrii; pl. zupăitúri Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z