Definita cuvantului preamări
PREAMĂRÍ, preamăresc, vb. IV. Tranz. A ridica în slavă pe cineva sau ceva; a lăuda, a elogia, a slăvi, a glorifica, a preaslăvi. – Prea + mări.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu preamări
trăscărí, trăscărésc, vb. IV (reg.) 1. a tresări în somn. 2. a se zbate, a se chinui. 3. a se îneca mâncând. 4. a sări înapoi. 5. a (se) hodorogi. Vezi definitia »
adumbrí (a ~) (rar) (a-dum- / ad-um-) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. adumbrésc, imperf. 3 sg. adumbreá; conj. prez. 3 să adumbreáscă Vezi definitia »
ADINEÁURI adv. Cu puțin înainte, de curând. [Var.: adineáori adv.] – Lat. ad + de + in + illa + hora. Vezi definitia »
scărí, scărésc, vb. IV (reg.) 1. a sui treptele. 2. (despre prețuri) a ridica, a spori, a urca, a sui. 3. a licita (o marfă). 4. a reduce treptat (volumul, prețul, calitatea, valoarea, importanța). 5. a nuanța, a colora în degradeu. 6. a împărți în grade; a grada. Vezi definitia »
parmalâcuri, s.n. 1. construcție de lemn, de piatră, etc. de forma unui perete sau a unui gard scund, folosită pentru a mărgini o altă construcție sau un element de construcție. 2. Gard, grilaj; (rar) fiecare dintre scândurile, barele, etc. care formează un gard, sau un grilaj [var. parmalac s.n.] – din tc. parmaklik Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z