Definita cuvantului virament
VIRAMÉNT, viramente, s. n. Operație contabilă prin care o sumă de bani se trece dintr-un cont în altul, fără a fi nevoie ca suma să fie vărsată în numerar; plată fără numerar, prin trecerea la bancă a unei sume de bani din contul celui care face plata în contul beneficiarului; (concr.) document prin care se dispune efectuarea unei astfel de operații sau plăți. – Din it. viramento. Cf. fr. virement.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu virament
INDECÉNT, -Ă adj. Lipsit de decență; necuviincios, nerușinat. [Cf. fr. indécent, it. indecente, lat. indecens]. Vezi definitia »
SEXTÁNT, sextanți, s. m. Instrument optic format dintr-un arc gradat egal cu o șesime de cerc, prevăzut cu două oglinzi și cu o lunetă mică, care se întrebuințează la măsurarea distanței unghiulare dintre două puncte și se folosește în astronomie, navigație și aviație. [Pl. și: (n.) sextante] – Din fr. sextant. Vezi definitia »
INDUMÉNT s. n. 1. obiect de îmbrăcăminte. 2. strat de peri de pe suprafața unor frunze. (< fr. indument, lat. indumentum) Vezi definitia »
LARMOAIÁNT, -Ă adj. care produce lacrimi; plângăreț. (< fr. larmoyant) Vezi definitia »
APETISÁNT, -Ă, apetisanți, -te, adj. Care trezește, stimulează pofta de mâncare; p. ext. care atrage, îmbie, ispitește. – Din fr. appétissant. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z