Definita cuvantului preformare
PREFORMÁRE, preformări, s. f. Operație prin care pâslele conice sunt transformate în pălării bărbătești cu calotă și bor. – Pre1- + formare (după fr. préformation).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu preformare
atáre adv. și pron. indef. – Astfel, de asemenea. – Mr. a(h)tare, megl. ftari, (h)tari. Lat. tālis „asemenea” ar fi suficient pentru a explica forma rom. (pentru -a, cf. acătare). Totuși, formele dialectale, ca it. (co)tale, v. fr. itel (› fr. tel), v. prov. aital (› prov. tal), v. sp. atal (› sp. tal), indică faptul că este vorba de o compunere, care probabil nu este aceeași în toate cazurile (cf. REW 8543). Pușcariu 159 se gîndește la o compunere *eccum talis sau atque talis; însă în DAR îl consideră pe a- inexplicabil. *Eccum talis este forma care pare cea mai potrivită cu mr. și megl. Este cuvînt invariabil (ca și care, cutare); totuși, uneori apare un pl. analogic atari. Vezi definitia »
AUTOFRÂNÁRE s. f. împiedicare a mișcării în sens invers celui dorit a anumitor elemente ale unor mecanisme, prin frecarea dintre suprafețele care vin în contact. (după fr. autofreinage) Vezi definitia »
SALVGARDÁRE s.f. Acțiunea de a salvgarda; salvare; ocrotire; mântuire. [< salvgarda]. Vezi definitia »
ZDROBITOÁRE s.f., (v. zdrobitor (II, 1)) g.-d. art. zdrobitórii; pl. zdrobitóri Vezi definitia »
SUDÁRE s.f. Acțiunea de a (se) suda și rezultatul ei; sudaj; sudat; sudură. [< suda]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z