Definita cuvantului băbătie
BĂBĂTÍE, băbătii, s. f. (Reg.) Babă. ♦ Nevastă (bătrână). – Cf. babă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu băbătie
HIGROLOGÍE s.f. Disciplină care se ocupă cu studiul umidității atmosferei. [Gen. -iei. / < fr. hygrologie]. Vezi definitia »
POZÍȚIE s. f. 1. mod în care este așezat sau situat ceva sau cineva; (p. ext.) loc unde se găsește ceva sau cineva. ◊ (muz.) loc al unei note sau al unei chei pe portativ; felul în care sunt ținute mâinile în timpul cântatului la instrumentele muzicale. ◊ locul pe care îl ocupă un sunet într-un cuvânt. 2. teren, loc pe care sunt dispuse trupele pe front sau navele de război pe mare, servind ca bază de atac sau de apărare. 3. atitudine a corpului; ținută. 4. situație, stare în care se găsește cineva sau ceva. ◊ situație socială, rang. (< fr. position, lat. positio, germ. Position) Vezi definitia »
EMÓȚIE, emoții, s. f. Reacție afectivă de intensitate mijlocie și de durată relativ scurtă, însoțită adesea de modificări în activitățile organismului, oglindind atitudinea individului față de realitate; p. gener. orice reacție afectivă. [Var.: (înv.) emoțiúne s. f.] – Din fr. émotion, it. emozione. Vezi definitia »
STĂMBĂRÍE1, stămbării, s. f. Cantitate mare de stambă. ♦ Obiecte (de îmbrăcăminte) confecționate din stambă. – Stambă + suf. -arie. Vezi definitia »
paradoxíe, paradoxíi, s.f. (înv.) paradox. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z