Definita cuvantului prins
PRINS2, -Ă, prinși, -se, adj. 1. Care a căzut în mâinile cuiva, care este lipsit de libertate; captiv. ◊ Expr. A se da prins = a se recunoaște învins, a se preda. ♦ (Despre încheieturi, articulații etc.) Anchilozat. 2. Ocupat cu diverse treburi, copleșit de treburi. 3. (Despre lapte) Închegat, coagulat; bătut. – V. prinde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prins
NÓLENS, VÓLENS adv. fără voie sau cu voie, vrând, nevrând. (< lat. nolens, volens) Vezi definitia »
BURNS [bə:nz], Robert (1759-1796), poet scoțian. Versuri remarcabile prin verva, duioșia și farmecul lor, scrise în engleză sau în dialect, inspirate din viața și din cîntecele poporului („Poeme”). Vezi definitia »
RENÓNS s.n. (La jocul de cărți) Refuz de a da culoarea cerută. [< fr. renonce]. Vezi definitia »
DISTÍNS, -Ă, distinși, -se, adj. 1. Care se remarcă prin însușirile sale, care iese din comun; deosebit, remarcabil; (despre oameni) ilustru, eminent. 2. (Despre oameni și manifestările lor) Plin de distincție (2). ◊ (În formule de adresare) Distinsă doamnă! ◊ (În formule de încheiere sau, rar, de introducere a scrisorilor) Primiți, vă rog, distinse salutări.V. distinge. Vezi definitia »
BLUE-JEANS / BLUGI [BLÚ-GINS] s. m. pl. pantaloni dintr-un material special foarte rezistent, cu buzunar(e) la spate, pe care sunt atașate embleme sau fraze ad-hoc, un element de modă tinerească; jeans. (< amer. blue-jeans) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z