Definita cuvantului voltamper
VOLTAMPÉR, voltamperi, s. m. Unitate de măsură a puterii electromagnetice aparente a unei circuit electric de curent alternativ la capetele căruia tensiunea este de un volt și prin care trece un curent de un amper. [Scris și: volt-amper] – Din fr. voltampère.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu voltamper
PERIÉR, -Ă, perieri, -e, s. m. și f. Lucrător care se ocupă cu confecționarea sau cu vânzarea periilor, a pensulelor, a bidinelelor. [Pr.: -ri-er] – Perie + suf. -ar. Vezi definitia »
VENENIFÉR, -Ă adj. Care poartă otravă. [< fr. vénénifère]. Vezi definitia »
CLÍNCHER s.n. Produs intermediar care se obține la fabricarea cimentului prin arderea marnei sau a unui amestec de argilă cu calcar și prin transformarea acesteia într-o masă compactă și dură. [Scris și klinker. / < rus. klinker, cf. germ. Klinker, engl., fr. clinker]. Vezi definitia »
CONDOTIÉR, condotieri, s. m. (Înv.) Căpetenie de mercenari, care se angaja în serviciul unui oraș, al unui principe sau al papii, în Italia. [Pr.: -ti-er] – Din it. condottiere. Vezi definitia »
STER, steri, s. m. Unitate de măsură pentru volume egală cu un metru cub, întrebuințată la măsurarea lemnelor așezate în stive. – Din fr. stère. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z