Definita cuvantului priincios
PRIINCIÓS, -OÁSĂ, priincioși, -oase, adj. (Pop.) Prielnic, favorabil, folositor. [Pr.: pri-in-] – Priință + suf. -ios.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu priincios
stifós (-oásă), adj. – Aspru, picant, acerb. Ngr. στυφός (Tiktin; Galdi 257). Vezi definitia »
PARAPÁNGHELOS interj. (Înv. și reg.) Exclamație care marchează sfârșitul unei situații, al unei acțiuni, concluzia unei afirmații; amin! adio! – Et. nec. Vezi definitia »
METICULÓS, -OÁSĂ, meticuloși, -oase, adj. Care dă atenție tuturor amănuntelor, preocupat (în mod exagerat) de amănunte; minuțios, pedant. ♦ (Adesea adverbial) Făcut cu multă atenție și migală; scrupulos. ♦ (Adverbial) Cu de-amănuntul, amănunțit. – Din fr. méticuleux. Vezi definitia »
bimbos = de la latinescul bimba care tradus in greaca si apoi in romana se traduce aproximativ capatana la care se adauga si subfixul os care da o alura speciala acestui cuvant ( sau bimba de la chiru alexandru elev in lic pedagogic ploiesti cls a X-a... un bimbos manelar) Vezi definitia »
SERIÓS, -OÁSĂ adj. 1. grav, lipsit de superficialitate, de frivolitate; așezat, ponderat. ◊ căruia nu-i place să glumească; sever, rigid. 2. (și adv.) privit cu seriozitate; pozitiv, real. ◊ îngrijorător, grav. 3. important, de seamă. ♦ a lua (pe cineva sau ceva) în ~ = a acorda toată atenția (unei persoane sau unui lucru). (< fr. sérieux, lat. seriosus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z