Definita cuvantului voltampermetru
VOLTAMPERMÉTRU, voltampermetre, s. n. Instrument electric de măsură indicator, care cuprinde un voltmetru și un ampermetru într-o cutie comună, putând fi folosit succesiv ca voltmetru și ca ampermetru. – Din fr. voltampèremètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu voltampermetru
TINTOMÉTRU s.n. Colorimetru în care lichidul de cercetat este comparat cu o serie de sticle etalon colorate diferit. [< germ. Tintometer]. Vezi definitia »
mónstru (mónștri), s. m.1. Dihanie, colos. – 2. (Adj.) Montruos, ieșit din comun. – Mr. monstru. Fr. monstre. Mr. pare să provină direct din lat. (cf. REW 5565a). – Der. monstruos, adj., din fr. monstrueux; monstruozitate, s. f., din fr. monstruosité. Vezi definitia »
ȘÁNCRU, șancre, s. n. Ulcerație a mucoasei sau a pielii, apărută la locul de pătrundere în organism a unor germeni infecțioși. – Din fr. chancre. Vezi definitia »
MICROMANOMÉTRU s. n. aparat pentru măsurarea variațiilor foarte mici de presiune. (< fr. micromanomètre) Vezi definitia »
ACOMODOMÉTRU s.n. (Med.) Aparat pentru măsurarea capacității de acomodare a ochiului. [< fr. accommodomètre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z