Definita cuvantului melesteu
MELESTÉU, melesteie, s. n. (Reg.) Făcăleț. – Magh. mállasztó.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu melesteu
-GÉU elem. geo-. Vezi definitia »
Eu d.p.d.v. psihologic Norbert Sillamy „EUL este individualitate constienta de sine,.....nu este o entitate fizica ci un produs” J.T.F.Bugental „EUL este o combinatie de CONSTIINTA si de alegeri ” Vezi definitia »
FILÉU s.n. Țesătură în formă de rețea, cu ochiuri pătrate; plasă. ♦ (La tenis, volei etc.) Plasă dreptunghiulară întinsă între doi stâlpi, care desparte în două terenul de joc. ♦ Plasă, rețea subțire și deasă cu care se leagă părul. [< fr. filet]. Vezi definitia »
CARÉU, careuri, s. n. 1. Mod de așezare în formă de pătrat a unor persoane sau obiecte. 2. Suprafață a terenului de fotbal, de tenis etc., marcată cu alb, care delimitează anumite zone în câmpul de joc, și în cadrul căreia se aplică unele reguli speciale. 3. Încăpere la bordul unei nave folosită ca sală de mese, de lectură și de recreație pentru ofițeri. 4. (La unele jocuri de cărți) Grup de patru cărți de aceeași valoare. – Din fr. carré. Vezi definitia »
ZEU2, zei, s. m. Divinitate păgână; idol. ♦ Fig. Om cu însușiri fizice și morale excepționale. ♦ (Fam.; ir.) Om cu putere, cu influență (politică); șef, conducător. ◊ Expr. A fi în secretele zeilor = a fi la curent cu lucruri cunoscute de cei mari, de conducători. – Lat. deus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z