Definita cuvantului alternanță
ALTERNÁNȚĂ s.f. 1. Schimbare care se petrece alternativ, rând pe rând; alternare, perindare. 2. (Lingv.) Schimbare a sunetelor unui cuvânt sau a cuvintelor aparținând unei familii, cu ajutorul căreia se marchează diferența dintre formele gramaticale sau dintre derivate și cuvântul de bază. [< fr. alternance].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu alternanță
NIMFÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a nimfei (4) [în DN]. [< fr. nymphite]. Vezi definitia »
ANTIENZÍMĂ s.f. Substanță sau amestec de substanțe care împiedică activitatea unor enzime. V. antiferment. [Pron. -ti-en-. / cf. fr. antienzyme]. Vezi definitia »
ARTÉRĂ, artere, s. f. 1. Vas sanguin de diferite mărimi, care asigură circulația sângelui de la inimă la organe și țesuturi. ♦ Fig. Cale importantă de comunicație. 2. Conductă hidraulică principală de alimentare, pe care se transportă apa spre locul de consum. ♦ Linie electrică de alimentare, pe care se transportă energie spre locul de consum. – Fr. artère. Vezi definitia »
VICARIÁNȚĂ s. f. (fiziol.) substituție a unui organ de către altul în îndeplinirea unei funcții vitale sau utile organismului. (< fr. vicariance) Vezi definitia »
ștroplándă, ștroplánde, s.f. (reg.) jartieră. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z