Definita cuvantului amprenta
AMPRENTÁ vb. I tr. A lua amprentele cuiva. ♦ intr. A lăsa o marcă; a marca profund. [< fr. empreindre, după amprentă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu amprenta
ALERTÁ vb. I. tr. (Liv.) A alarma, a preveni asupra unui pericol; (p. ext.) a da un impuls, a mobiliza (la acțiune). [< fr. alerter]. Vezi definitia »
SULFATÁ, sulfatez, vb. I. 1. Refl. (Despre suprafața sau porii materialului activ al plăcilor unui acumulator electric) A se acoperi cu sulfat de plumb ca urmare a neglijenței în exploatare. 2. Tranz. A muia un material într-o baie de sulfat metalic pentru a-l conserva mai bine. 3. Tranz. A trata plantele sau semințele cu o soluție de sulfat de cupru pentru a combate paraziții. – Din fr. sulfater. Vezi definitia »
NOTONÉCTA s. f. ploșniță de baltă, carnivoră, din ordinul heteropterelor, cu înțepătura dureroasă, care înoată pe spate. (< fr. notonecta) Vezi definitia »
DEZGUSTÁ vb. tr., refl. a-și pierde, a face să-și piardă gustul, pofta (pentru ceva), a (se) scârbi. (după fr. dégoûter) Vezi definitia »
Domnita ce a locuit in anii 1520-1548...A fost una dintre cea mai frumoase domnite de pe timpul acela!Astazi se socoate ca cea fata ce poarta numele iulia este cea mai frumoasa si cea mai desteapta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z