Definita cuvantului aplustră
APLÚSTRĂ s.f. (Ant.) Piesă a unei corăbii, plasată la pupă și ornată cu banderole. [Pl. -re. / cf. fr. aplustre, lat. aplustra].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aplustră
UNGVÍCULĂ s.f. (Bot.) Partea inferioară a petalelor, care se îngustează și este acoperită de caliciu. [Cf. lat. unguiculus – unghie mică]. Vezi definitia »
NĂRTÍLĂ s. m. sg. (Reg.) Năsăilă. – Cf. nărtos. Vezi definitia »
dévlă (dévle), s. f. – (Fam.) Cap, dovleac, tărtăcuță. Bg. dĕvla „carafă mare; bășică (Scriban). Pare a fi dublet de la tîlv, s. n. ”bășică sau tigvă cu care se scoate vinul din butoi„ (după Cihac, acest ultim cuvînt ar fi legat de tigvă, ceea ce nu pare probabil). După Candrea, din sl. deblo ”lemn„; după Graur 149 și Juilland 163, din țig. devla ”Dumnezeu„; ipoteză greu de susținut. Vezi definitia »
CÓMĂ1, come, s. f. Pierdere totală prelungită a cunoștinței, a sensibilității și motricității, asemănătoare cu un somn adânc, provocată de o ruptură a vaselor creierului, de diabet, de uremie sau de alte boli. ♦ (Impr.) Agonie. ◊ (Arg., loc. adj. și adv.) De comă = extraordinar, nemaipomenit. – Din fr. coma. Vezi definitia »
SPONDILARTRÓZĂ s.f. (Med.) Artroză a vertebrelor și a articulațiilor. [< fr. spondylarthrose]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z