Definita cuvantului arval
ARVÁL s.m. Membru al unui colegiu religios al zeiței Ceres, format din 12 preoți, care conduceau ceremoniile numite ambarvale. [< lat. arvales (fratres), cf. fr. arvale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu arval
PERITONEÁL, -Ă, peritoneali, -e, adj. Care aparține peritoneului, privitor la peritoneu, de peritoneu. [Pr.: -ne-al] – Din fr. péritonéal. Vezi definitia »
ATERMÁL, -Ă adj. referitor la apele minerale reci. (< fr. athermal) Vezi definitia »
CENTRÁL, -Ă, centrali, -e, adj., s. f. I. Adj. 1. Care se află (aproximativ) în centru, în mijloc; care provine dintr-un centru. 2. Fig. Care ocupă o poziție principală, care constituie un nucleu în jurul căruia se grupează elementele secundare. ♦ Care se conduce sau se dirijează de la un centru. II. S. f. 1. Instituție, unitate economică care coordonează și controlează activitatea și buna desfășurare a muncii într-o anumită ramură de activitate. ♦ (Și în sintagma centrală industrială) = (ieșit din uz) unitate industrială caracteristică sistemului economic centralizat, care reunea întreprinderi cu profil similar, institute de cercetare și proiectare și care coordona întreaga lor activitate. 2. Instalație sau ansamblu de instalații tehnice în care se produce, în mod centralizat, energie, se efectuează o anumită operație tehnologică centralizată etc. 3. Stație unde se efectuează punerea în legătură a posturilor unei rețele de electrocomunicații. – Din fr. central, lat. centralis. Vezi definitia »
MENSTRUÁL, -Ă, menstruali, -e, adj. Care se referă la menstruație, de menstruație. [Pr.: -stru-al] – Din lat. menstrualis. Vezi definitia »
podbál (podbeál), podbéli, s.m. (reg.) 1. plantă mică erbacee, din frunzele căreia se face infuzie contra tusei și cataplasme. 2. brustur. 3. păpădie. 4. năvalnic. 5. nufăr. 6. smirdar. 7. pătlagină. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z