Definita cuvantului aspermatism
ASPERMATÍSM s.n. (Biol.) Imposibilitate de producere și de evacuare a lichidului seminal; sterilitate cauzată de lipsa sămânței bărbătești. [Cf. germ. Aspermatismus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aspermatism
BIROCRATÍSM s.n. 1. Tendință de rezolvare strict administrativă a problemelor publice, de rupere a lor de realitate; preocupare excesivă de latura formală a problemelor și lipsa de interes pentru fondul lor. 2. Sistem de conducere care utilizează un aparat birocratic (administrativ, polițienesc, militar) foarte numeros, în scopul impunerii prin forță a dominației minorității asupra majorității. ♦ (În munca politică) înlocuire a muncii politice cu munca administrativă. [ Var. biurocratism s.n. / cf. rus. biurokratizm, fr. bureaucratisme]. Vezi definitia »
NABÍSM s. n. teoria picturală a nabiștilor. (< fr. nabisme) Vezi definitia »
MICROTRAUMATÍSM s.n. (Med.) Traumatism ușor. [Pron. -tra-u-. / cf. fr. microtraumatisme]. Vezi definitia »
RAHITÍSM s. n. Boală caracteristică primei copilării, provocată de lipsa vitaminei D, care produce tulburări în metabolismul fosforului și al calciului, cu repercusiuni, în special, asupra sistemului osos. – Din fr. rachitisme. Vezi definitia »
ANASTIGMATÍSM s. n. Proprietate a unui sistem optic de a fi lipsit de astigmatism. – Fr. anastigmatisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z