Definita cuvantului averroism
AVERROÍSM s.n. Curent în filozofia medievală occidentală având la bază învățătura lui Averroes, care susținea că materia și mișcarea sunt veșnice și nu au fost create și nega nemurirea sufletului și viața de apoi. [Pron. -ro-ism. / < fr. averroïsme, cf. Averroes – numele latinizat al filozofului arab Ibn-Roșd].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu averroism
NONCONFORMÍSM s. n. abatere conștientă de la regulile în uz, tendința de a nu accepta moravurile, mentalitatea, tradițiile unui anumit mediu; anticonformism. (< fr. non-conformisme) Vezi definitia »
METAMAGNETÍSM s.n. Formă specifică a proprietăților magnetice ale unor corpuri. [Cf. fr. métamagnétisme]. Vezi definitia »
DIVITÍSM s.n. (Rar) Bogăție foarte mare, avere fabuloasă. [< fr. divitisme, cf. lat. dives – bogat]. Vezi definitia »
FIXÍSM s. n. Concepție care neagă procesul evoluției lumii vii și care consideră că speciile de animale și de plante sunt invariabile în decursul întregii istorii a pământului. – Din fr. fixisme. Vezi definitia »
DOGMATÍSM, s. n. Mod de gândire care operează cu teze acceptate necritic, considerate valabile în orice condiții și veșnic. – Din fr. dogmatisme. Cf. rus. dogmatism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z