Definita cuvantului prosop
PROSÓP, prosoape, s. n. Obiect format dintr-o bucată de țesătură, care folosește la șters după spălare; ștergar. ♦ Țesătură de bumbac, de obicei buclată, folosită pentru halate de baie, ștergare, articole de lenjerie pentru copii. – Din ngr. prósopon „față”, prosopís, „ștergar”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prosop
MAGNETOSCÓP s.n. Aparat de imprimare și reproducere concomitentă a sunetelor și a imaginilor pe o bandă magnetică. [< fr. magnétoscope]. Vezi definitia »
IZOTÓP s.m. Element chimic având aceleași proprietăți fizico-chimice, dar masă atomică diferită. [Var. isotop s.m. / < fr. isotope, cf. gr. isos – egal, topos – loc]. Vezi definitia »
GAZOSCÓP s.n. Aparat pentru detectarea prezenței gazelor inflamabile în galeriile subterane din mine. [< fr. gazoscope]. Vezi definitia »
LIMFOTRÓP, -Ă, limfotropi, -e, adj. (Med.; despre virusuri) Care are afinitate pentru țesutul limfatic. – Din fr. lymphotrope. Vezi definitia »
SNOP, snopi, s. m. 1. Legătură mare făcută din mănunchiuri de cereale păioase (secerate). 2. Grup de lucruri de același fel care formează un mănunchi, o legătură. ♦ Fig. Fascicul de lumină, de raze luminoase etc. 3. Schije, alice sau gloanțe trase o dată cu o armă și răspândite într-o anumită direcție. – Din sl. snopŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z