Definita cuvantului bastidă
BASTÍDĂ s.f. (Mil.) 1. Mică lucrare provizorie, construită pentru a ataca o fortificație. 2. Oraș fortificat pentru apărarea unui stat senioral sau a unui domeniu. [< fr. bastide, cf. prov. bastir – a construi].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bastidă
BÓRMAȘINĂ, bormașini, s. f. Mașină de găurit metale, piatră etc. cu ajutorul unui burghiu rotitor. – Din germ. Bohrmaschine. Vezi definitia »
țigan de vatră expr. țigan rudar. Vezi definitia »
ENTRÁTĂ/INTRÁDĂ s. f. (muz.) introducere. (< it. entrata) Vezi definitia »
BIOSFÉRĂ (‹ fr. {i}) s. f. Înveliș discontinuu al Pământului format din totalitatea organismelor vii, împreună cu toate elementele necesare vieții. Limitele sale cuprind marginea superioară a atmosferei, litosfera și întreaga hidrosferă. Masa totală a b. este de c. 1015 t. Este unicul suprasistem al Pămîntului în care se produce substanță organică, prin procese specifice de transformare a energiei solare, apei și materiei anorganice. Vezi definitia »
PLEVÁIȚĂ, plevaițe, s. f. Numele a două plante erbacee din familia compozitelor, cu tulpina lânoasă și ramificată de la bază, cu flori mici, roz-violacee sau roșii-purpurii, persistente, care cresc în regiunile de stepă și de silvostepă; imortelă (Xeranhemum annuum și foetidum). [Pr.: -va-i-] – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z