Definita cuvantului vitacee
VITACÉE, vitacee, s. f. (La pl.) Familia de plante lemnoase, agățătoare, având ca prototip vița de vie; (și la sg.) plantă din această familie. [Pr.: -ce-e] – Din fr. vitacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vitacee
AZALÉE s. f. arbust ornamental, originar din China, cu flori roșii, roz sau albe. (< fr. azalée) Vezi definitia »
SOLANACÉE, solanacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate erbacee bianuale sau perene, caracterizate prin frunze simple, flori solitare sau grupate în inflorescențe și prin fructe bace sau capsule; (și la sg.) plantă care face parte din această familie; solanee. ◊ (Adjectival) Plantă solanacee. – Din fr. solanacées. Vezi definitia »
TILIACÉE s.n.pl. Familie de plante dicotiledonate lemnoase, rar erbacee, având ca tip teiul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -li-a-...-ce-e, sg. tiliaceu. / < fr. tiliacées]. Vezi definitia »
GENȚIANACÉE, gențianacee.s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee cu frunze alterne sau opuse și flori solitare sau în buchet, răspândite mai ales în zona muntoasă (alpină); (și la sg.) plantă din această familie. [Pr.: -ți-a-] – Din fr. gentianacées. Vezi definitia »
MORACÉE, moracee, s. f. (La pl.) Familie de plante lemnoase, rareori erbacee, cu frunze alterne, întregi sau lobate, cu flori dispuse în inflorescențe și fructe nucule, achene sau drupe, reunite într-un fruct compus; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. moracées. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z