Definita cuvantului bisanual
BISANUÁL, -Ă adj. Care revine la fiecare doi ani. ♦ (Despre plante) care trăiește doi ani, rodind în anul al doilea. [< fr. bisannuel].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bisanual
UNIVERSÁL, -Ă I. adj. 1. care se extinde la întregul univers, care cuprinde tot ce există. ◊ comun unei totalități cuprinzătoare de entități; general. 2. (log.; despre judecăți) al cărei predicat se referă la întreaga sferă a subiectului. ◊ mondial. 3. care posedă cunoștințe din toate domeniile, care are o cultură generală vastă. 4. (despre unelte, aparate) care poate fi folosit la mai multe operații. II. s. n. mandrină de strung. (< fr. univesel, lat. universalis) Vezi definitia »
BISEXUÁL, -Ă, bisexuali, -e, adj. (Despre plante și animale) Care dispune de organe de reproducere ale ambelor sexe; hermafrodit, bisexuat, androgin. [Pr.: -xu-al] – Din fr. bissexuel. Vezi definitia »
GASTROINTESTINÁL, -Ă, gastrointestinali, -e, adj. Care ține de stomac și de intestine, privitor la stomac și la intestine. [Pr.: -tro-in-] – Din fr. gastro-intestinal. Vezi definitia »
PROFESIONÁL, -Ă I. adj. referitor la o profesiune, legat de o profesiune. ♦ secret ~ = informație pe care o deține cineva, legată de profesiunea sa; școlă ~ă = instituție de învățământ care pregătește cadre de muncitori calificați. II. adv. cu obișnuința unui profesionist. (< fr. professionnel) Vezi definitia »
GRAVITAȚIONÁL, -Ă adj. de gravitație. (< fr. gravitationnel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z