Definita cuvantului calcificare
CALCIFICÁRE s.f. Acțiunea de a se calcifica; depunere a sărurilor de calciu în țesuturile vii, provocând întărirea acestora. [Var. calcifiere s.f. / < calcifica].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu calcificare
DURIFICÁRE, durificări, s. f. Acțiunea de a (se) durificaV. durifica. Vezi definitia »
smăcináre, smăcinări, s.f. (înv.) 1. fărâmițare; zdrobire. 2. tortură. 3. agitație, tulburare. 4. (fig.) zbucium sufletesc. Vezi definitia »
AMINTÍRE, amintiri, s. f. I. Faptul de A(-și) aminti.Loc. adv. În amintirea cuiva (sau a ceva) = ca semn că cineva (sau ceva) n-a fost dat uitării. II. 1. Imagine păstrată în memorie, lucru amintit. 2. Obiect (dăruit) care amintește de cineva sau de ceva; suvenir. 3. (La pl.) Gen literar, asemănator cu memoriile, în care scriitorul descrie fapte din propria viață. – V. aminti. Vezi definitia »
IMPALUDÁRE, impaludări, s. f. Apariția și înmulțirea cazurilor de malarie într-un teritoriu. – După fr., engl. impaludation. Vezi definitia »
AUTODISTRÚGERE s.f. Faptul de a se autodistruge. ♦ Proprietate a unor proiectile de a se distruge automat în cazul în care nu și-au atins ținta. [< autodistruge, după fr. autodestruction]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z