Definita cuvantului proprietate
PROPRIETÁTE, proprietăți, s. f. 1. Stăpânire deplină asupra unui bun; (concr.) bun material stăpânit, mai ales pământ (agricol) sau imobil, în baza unui drept recunoscut. ◊ Proprietate literară (sau artistică) = drept de care se bucură un autor de a dispune după voie de operele sale literare sau artistice, putându-le edita, reproduce etc. 2. Trăsătură predominantă care caracterizează o ființă, un lucru, un fenomen etc. și care diferențiază o ființă de alta, un lucru de altul etc.; caracteristică, trăsătură, însușire. 3. Calitate a unui cuvânt, a unui termen, a stilului etc. de a reda exact ideea sau noțiunea exprimată. [Pr.: -pri-e-] – Din fr. propriété, lat. proprietas, -atis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu proprietate
CHARENTE [șarãt], fl. în V Franței; 360 km. Izv. din Masivul Central Francez (colinele Limousin), trece prin Angoulême, Cognac și Rochefort și se varsă printr-un larg estuar în Oc. Atlantic (G. Biscaya). Navigabil pe 190 km. Vezi definitia »
AMORALITÁTE s. f. Atitudinea omului amoral. – Din fr. amoralité. Vezi definitia »
MORDACITÁTE s.f. (Liv.) Caracterul mușcător, usturător al unui cuvânt sau al unei vorbiri. [< fr. mordacité, cf. lat. mordax – mușcător]. Vezi definitia »
COPLANARITÁTE s. f. calitate a două sau a mai multor figuri geometrice de a fi conținute în același plan. (< fr. coplanarité) Vezi definitia »
RAȚIONALITÁTE s. f. Însușire a ceea ce este rațional. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. rationalité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z