Definita cuvantului canide
CANÍDE s.n.pl. Familie de mamifere carnivore, având ca tip câinele; (la sg.) animal din această familie. [Sg. canid. / < fr. canidés, cf. lat. canis – câine, gr. eidos – aspect].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu canide
PROTÍDE s.f.pl. Nume generic al substanțelor organice azotoase. [Sg. protidă. / < fr. protides]. Vezi definitia »
DECÍDE vb. I. tr., refl. a lua o hotărâre (alegând între mai multe posibilități). II. tr. 1. a hotărî, a dispune, a da o decizie. 2. a determina, a convinge pe cineva să facă ceva. (< fr. décider, lat. decidere) Vezi definitia »
IMÍDE s. f. pl. combinații organice ciclice în care se substituie oxigenul cu radicalul bivalent = NH. (< fr. imides) Vezi definitia »
RĂSPÚNDE, răspúnd, vb. III. 1. Intranz. și tranz. A da un răspuns la o întrebare sau la cuvintele adresate de cineva. ♦ Intranz. A face (în mod satisfăcător sau nesatisfăcător) dovada cunoștințelor sale în fața unui examinator. 2. Intranz. A reacționa prin vorbe, gesturi, atitudini la acțiuni, solicitări, provocări etc.; a replica, a riposta, a obiecta. ♦ A interveni într-o discuție (publică), combătând (oral sau în scris) teza cuiva. ♦ A scrie cuiva de la care s-a primit o scrisoare. 3. Intranz. A constitui o explicație la o întrebare. 4. Intranz. A da urmare unui apel; a da ascultare unei chemări, a se supune. ♦ A lămuri o problemă la cererea sau la sesizarea cuiva. 5. Intranz. Fig. A satisface. ♦ (Înv.) A se potrivi, a corespunde. 6. Intranz. A avea comunicație cu..., a străbate până la... ♦ (Despre senzații fizice sau psihice) A se face simțit, a se transmite; a răzbate, a răsuna. 7. Refl. (Înv.) A comunica cu cineva, a ține legătura cu o persoană sau cu un grup de persoane. 8. Intranz. A da socoteală, a fi responsabil, a-și lua răspunderea pentru faptele sale sau ale altcuiva, a garanta pentru cineva. 9. Tranz. (Înv.) A achita, a plăti o sumă de bani. [Prez. ind. și: (reg.) răspunz] – Lat. respondere. Vezi definitia »
DECAPÓDE s. n. pl. 1. ordin de crustacee superioare cu cinci perechi de picioare. 2. subordin de cefalopode cu zece tentacule și un rudiment de cochilie. 3. (sg.) locomotivă cu abur având cinci osii motoare cuplate. (< fr. décapode/s/) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z