Definita cuvantului carbinol
CARBINÓL s.n. Alcool metilic; denumire pentru alcoolii secundari și terțiari. [< fr. carbinol].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu carbinol
AGRÍCOL, -Ă, agricoli, -e, adj. 1. Care ține de agricultură, care se referă la agricultură; folosit în agricultură. ◊ Campanie agricolă = perioadă de intensificare a muncilor agricole legată de un anumit anotimp. Inventar agricol = totalitatea uneltelor întrebuințate la muncile agricole. 2. (Despre oameni) Care se ocupă cu agricultura. Mecanic agricol. 3. (Despre o regiune, o țară) Care își sprijină economia în special pe agricultură. – Fr. agricole. Vezi definitia »
BABOL, oraș în N Iranului, port în S M. Caspice; 115.3 mii loc. (1986). Decorticarea orezului și bumbacului. Centru agricol într-o zonă de orez, chenaf, bumbac. Vechiiul nume: Balfrush. Vezi definitia »
sol, soli s. m. (deț.) complice. Vezi definitia »
PIRÓL s.m. Compus organic lichid, incolor și cu miros de cloroform, obținut prin distilarea uleiului de oase. [< fr. pirrol]. Vezi definitia »
SÉCOL s.n. 1. Interval de timp de o sută de ani; veac. ♦ (Fig.) Perioadă de timp care pare a fi foarte lungă; veșnicie. 2. Epocă istorică dominată de un eveniment de seamă, de o personalitate excepțională. [Pl. -le, (s.m.) -li. / < lat. saeculum, cf. it. secolo]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z