Definita cuvantului catenar
CATENÁR, -Ă adj. (Rar) Dispus, așezat în lanț, în formă de lanț, în serii. ◊ Suspensie catenară (și s.f.) = sistem de suspendare a liniilor de tracțiune electrică, realizat prin fire verticale sau înclinate prin care linia electrică este suspendată de unul sau de mai multe cabluri de oțel care o susțin. [Cf. fr. caténaire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu catenar
GHEȚÁR1, ghețare, s. n. (Înv.) Răcitor (2). – Gheață + suf. -ar (după fr. glacière). Vezi definitia »
MÂNECÁR, mânecare, s. n. 1. Haină țărănească scurtă, de stofă, de blană sau de pânză, cu sau fără mâneci. 2. Perniță sau scândură îmbrăcată în pânză, pe care se calcă mânecile unei haine. – Mânecă + suf. -ar. Vezi definitia »
SOLOMONÁR, solomonari, s. m. (Pop.) 1. Persoană care are noțiuni de astronomie, care face calendare și prevestește vremea. 2. Persoană cu pretinse puteri supranaturale, care ar putea provoca sau împiedica diverse fenomene naturale; p. gener. vrăjitor. [Var.: (reg.) șolomănár s. m., șolomonár s. m.] – Solomon (n. pr.) + suf. -ar. Vezi definitia »
MULTIMILIONÁR, -Ă, multimilionari, -e, s. m. și f., adj. (Persoană) a cărei avere se ridică la mai multe milioane. [Pr.: -li-o-] – Din fr. multimillionnaire. Vezi definitia »
DUGHENÁR, dughenari, s. m. (Rar) Dughengiu. – Din dugheană + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z