Definita cuvantului chemi
CHEMI- v. chemo-.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu chemi
5otCMi <a href=„http://ludnitkkimhg.com/”>ludnitkkimhg</a>, [url=http://nigziboeicog.com/]nigziboeicog[/url], [link=http://bgnqoqxsnbgd.com/]bgnqoqxsnbgd[/link], http://jxdbhvefbhkw.com/ Vezi definitia »
PLACODÉRMI s. m. pl. subclasă de pești fosili având capul acoperit cu plăci osoase și cornoase. (< fr. placodermes) Vezi definitia »
BATUMI, oraș în Gruzia, cap. Rep. Autonome Adjaria, port la Marea Neagră; 136 mii loc. (1989). Ind. de utilaj petrolier, constr. navale, prelucr. petrolului; citrice, ceai. Export de produse petroliere. Stațiune balneară. Grădină botanică (1912). Cunoscut ca cetate (sec. 11). Vezi definitia »
NUMÍ, numesc, vb. IV. 1. Tranz. A pune, a da cuiva un nume sau un calificativ, o poreclă drept nume; a denumi, a intitula, a chema, a boteza. ♦ Refl. A purta numele de, a se chema; a căpăta o anumită denumire, poreclă sau un anumit calificativ. 2. Tranz. A pomeni de cineva sau de ceva, a aduce în discuție; a aminti, a invoca. 3. Refl. A se socoti (sau a fi socotit) drept, a se considera (sau a fi considerat) ca fiind 4. Tranz. A pune pe cineva într-o funcție; a angaja; a da cuiva o însărcinare, a conferi cuiva un titlu, un grad. – Din nume. Vezi definitia »
BĂLSĂMÍ vb. IV. v. bălsăma. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z