Definita cuvantului cheratoză
CHERATÓZĂ s.f. (Med.) Îngroșare a pielii. [< fr. kératose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cheratoză
REFERÍNȚĂ s.f. 1. Informație, lămurire dată asupra cuiva pentru a-l caracteriza. 2. Faptul de a raporta un lucru la altul sau o chestiune la alta. ♦ (Mat., fiz.) Sistem de referință = sistem de coordonate sau totalitatea sistemelor de coordonate imobile unul față de altul la care se raportează pozițiile corpurilor; referențial. [< fr. référence]. Vezi definitia »
ADENÍTĂ, adenite, s. f. Inflamație a ganglionilor limfatici, provocată de o infecție microbiană. – Fr. adénite (< gr.). Vezi definitia »
HIDRAZÓNĂ s.f. Nume dat unor compuși ai glucidelor cu hidrazinele. [< fr. hydrazone]. Vezi definitia »
MEDICÍNĂ, (2) medicini, s. f. 1. Știință care are ca obiect păstrarea și restabilirea sănătății și care studiază în acest scop procesele fizice, chimice și biologice ale vieții, structurile și funcțiile organismului, cauzele și mecanismele de producere a bolilor, precum și mijloacele de diagnosticare, tratare și prevenire a lor. ♦ Facultate în care se studiază medicina (1). 2. (Înv. și reg.) Medicament. – Din lat. medicina, (2) germ. Medizin, rus. medițina. Vezi definitia »
MĂMĂLIGÚȚĂ, mămăliguțe, Diminutiv al lui mămăligă. [Var.: (reg.) măligúță s. f.] – Mămăligă + suf. -uță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z