Definita cuvantului chtonism
CHTONÍSM s.n. v. htonism.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu chtonism
TAYLORÍSM TEI-/ s. n. teorie care fundamentează un sistem de organizare a muncii în cadrul căruia normele se stabilesc la nivelul muncitorilor cu cel mai ridicat randament, ducând astfel la creșterea intensității muncii și a remunerării. (< fr. taylorisme) Vezi definitia »
IMAGÍSM s. n. 1. școală în poezia engleză și americană întemeiată pe cultul exclusivist al imaginii, care pretindea să comunice prin culoare și ritm emoția directă a sensibilității poetului. ◊ curent de avangardă în poezia rusă a anilor postrevoluționari, care concepea poezia ca mijloc gratuit de inventivitate imagistică. 2. preferință pentru imagini, abundență de imagini într-o operă beletristică. (< engl. imagism, fr. imagisme) Vezi definitia »
ORGÁSM s. n. Punctul culminant al excitației sexuale. – Din fr. orgasme. Vezi definitia »
NEPTUNÍSM s. n. Concepție în geologie care susține că toate rocile s-ar fi format pe cale sedimentară. – Din fr. neptunisme. Vezi definitia »
CLEUÁSM s.n. (Lit.) Figură de stil prin care cineva simulează că își reproșează anumite lipsuri pentru a da de înțeles că nu e vinovat sau că altcineva este vinovat. [< fr. cléuasme, cf. gr. kleuasmos]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z