Definita cuvantului ciclomorfoză
CICLOMORFÓZĂ s.f. (Biol.) Totalitatea modificărilor morfologice pe care le suferă un organism în cursul dezvoltării ontogenetice. [Cf. gr. kyklos – cerc, morphe – formă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ciclomorfoză
ALTÍȚĂ, altițe, s. f. Porțiune ornamentală prin alesătură sau prin cusătură în partea de sus a mânecilor iilor. – Cf. sb. latica. Vezi definitia »
marfă de marfă v. marfă (II.) Vezi definitia »
CODEÍNĂ s. f. Alcaloid extras din opiu și întrebuințat ca medicament pentru înlăturarea sau calmarea temporară a tusei. – Din fr. codéine. Vezi definitia »
LIBELÚLĂ s. f. insectă din ordinul odonatelor, cu corpul lung și subțire și cu aripile străvezii; calul-dracului. (< fr. libellule) Vezi definitia »
REVÍSTĂ s. f. 1. publicație periodică cu articole, studii, recenzii etc. din domenii variate sau de strictă specialitate. 2. (mil.) ~ de front (sau de bord) = inspecție a trupelor (sau a echipajului navei) de către comandant pentru verificarea gradului de pregătire, a stării echipamentului, armamentului și tehnicii de luptă. ♦ a trece în ~ = a) a face inspecția trupelor; b) a examina pe rând anumite fapte. 3. gen de spectacol de estradă cu muzică, dans, cuplete și scenete vesele. (< it. rivista, după fr. revue) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z