Definita cuvantului ciliat
CILIÁT, -Ă adj. Prevăzut cu cili. // s.n.pl. Clasă de protozoare prevăzute cu cili vibratili, care servesc la locomoție și la nutriție. [Cf. fr. cilié(s)].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ciliat
FASCICULÁT, -Ă adj. dispus în formă de fascicul. ♦ rădăcină ~ă = rădăcină fără pivot, formată din rădăcini fine; (arhit.) coloană ~ă = coloană formată dintr-un fascicul de mici coloane. (< fr. fasciculé) Vezi definitia »
SABLÁT s.n. Sablare. ◊ Mașină de sablat = mașină cu care se face operația de sablare; sableză.[< sabla]. Vezi definitia »
INFATUÁT, -Ă adj., s. m. f. (om) îngâmfat, înfumurat. (< fr. infatué) Vezi definitia »
BĂIÁT, băieți, s. m. 1. Copil de sex bărbătesc. 2. Persoană de sex bărbătesc ieșită nu de mult din vârsta copilăriei; p. ext. adolescent, flăcău. ◊ (Cu nuanță afectivă, chiar despre persoane mai în vârstă) Bun băiat! 3. Fiu, fecior (al cuiva). 4. Tânăr angajat la un stăpân sau la un patron. ◊ Băiat de casă = valet, fecior. ♦ (Ieșit din uz) Chelner. [Var.: (reg.) băiét s. m.] – Din [îm] băia. Vezi definitia »
DESCĂTUȘÁT, -Ă, descătușați, -te, adj. Care a fost eliberat din lanțuri, din constrângere, din apăsare etc.; dezrobit, liber. – V. descătușa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z